Асқабақтан жасалған мармелад
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
![Основное фото](https://mealy.kz/mealy-recipe-logos/recipe-12405-1.webp)
Өнімдер
Сипаттамасы 3 кг асқабақ, 2 л су, 1,5 кг қант, 8-10 ас қасық сірке суы, 4 дана. қалампыр, даршын. Кесектерге кесілген асқабақты даршын мен қалампырмен жұмсақ болғанша пісіріп, ет тартқыштан немесе електен өткізіп, қант қосып, пісіруді жалғастырамыз, дайын болғанға дейін 15 минут бұрын сірке суын немесе лимон қышқылын қосамыз. Егер мармеладтың тамшысы табаққа жайылмаса, онда ол дайын болады. Біз мармеладты ыстық күйінде ыдысқа саламыз, оны күн сәулесінде 2-3 күн ашық ұстаймыз, содан кейін пергамент қағазбен байлаймыз.