Орыс балы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Біз 1 кг тұқымсыз шие, 1 кг құлпынай немесе құлпынай, 2 кг бал аламыз. Біз осы массаның барлығын сүртіп, 1 литр қайнатылған суық су қосамыз. Ол жерге қара бидай нанының бір бөлігін қосамыз, оны бұрын сыра ашытқысына батырамыз (ашытқы жақсы болуы керек). Бұл қоспаның барлығын ашыту үшін 2-3 аптаға қою керек. Содан кейін сұйықтық бөшкеге құйылады және ашыту аяқталғанға дейін жылы жерге қойылады. 1-2 аптадан кейін бал дайын болады.