Рождестволық дәмдеуіш шошқа еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер әрбір 1 кг шошқа етінің филесі үшін: 2-3 ас қасық. л. қызыл шарап, 1 ас қасық. л. бал немесе қоңыр қант, 1/2 шай қасық. чили ұнтағы, 1 шай қасық. хош иісті тұз және құрғақ насыбайгүл, 1/2 шай қасық. ұнтақталған қара, ақ, хош иісті және мускат жаңғағының қоспалары (барлығы тең бөліктерде), 1/4 шай қасық. құрғақ зімбір немесе 10-15 г үгітілген жаңа, 1/4 шай қасық. даршын. Тұздық үшін: 200-300 мл сорпа, 1 ас қасық. л ұн (жақсырақ жүгері ұны), 100 мл кілегей, 1/2 ас қасық. л қыша, 1 ас қасық. л бал немесе қоңыр қант, 1 ас қасық. л коньяк. Декорация үшін: жаңа піскен немесе маринадталған шие, немесе лингонберри немесе зәйтүн.
Сипаттамасы Біз барлық дәмдеуіштерді бір-бірімен, содан кейін шарап пен бал / қант қоспасымен араластырамыз. Алынған қоспамен етті жақсылап жағыңыз. Тұмшапешті 150 С дейін қыздырамыз, науаны аздап қайнаған сумен төмен қарай араластырамыз, ал ортасында - гриль, онда біз етімізді араластырамыз. Біз әр кг үшін шамамен 1 сағат пісіреміз. Содан кейін біз жылуды қосамыз және тағы 10-15 минут қызарамыз. Ет қызарып жатқанда, біз тұздықты дайындаймыз - біз пісіру парағында жиналған ет шырынын қайнаған сумен 200-300 мл-ге дейін сұйылтамыз, кастрюльге қыздырамыз, ұн, қыша, қант қосылған кілегей қосамыз. оларда сұйылтылған. Қайнатыңыз, қалыңдатылғанға дейін араластырыңыз, қайнатпаңыз. Коньяк қосып, дереу қақпақпен жауып, отты өшіріңіз. Етті бөліктерге бөліп, тұздықпен құйып, зәйтүнмен және консервіленген немесе маринадталған шиемен безендіреміз, қантқа себілген лингонникті қолдануға болады.