"Мимоза" торты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қамыр: 4 жұмыртқа, 50 г ұн, 50 г крахмал, 4 ас қасық. л сүт, 70 г сары май, 4 ас қасық. л сүт, қопсытқыш 1 пакет, 150 г қант. Крем: 6 сарысы, 6 ас қасық. л қант, 600 мл сүт, 30 г сары май, 1 лимон қабығы. + 300 мл кілегей (қазірдің өзінде шайқалған күйде), 1 банка ананас шырыны.
Сипаттамасы Қамыр. Қантты сары маймен ақ көбік пайда болғанша шайқаңыз. Сарысы мен сүтті қосамыз (шайқау арқылы). Енді ұн + крахмал + разрыхлитель қосамыз. Біртекті массаға дейін. Бөлек, белки қатты көбікке шайқаңыз және қамырға ақырын енгізіңіз. Мұның бәрін 20 см пішінге саламыз. Біз 170 градус температурада 35-40 минут пісіреміз. Торт көтеріліп, күл- қоңыр түске айналуы керек. Қалыптан шығарамыз және суытып қоямыз. Кілегей. Сарысын қант ерігенше қантпен шайқаңыз. Ұруды жалғастыра отырып, ыстық сүт пен лимон қабығын қосамыз. Қоюланғанша араластыра отырып, баяу отқа қоямыз және қайнатамыз. Кремнің қайнамауын мұқият қадағалаймыз. Оттан алыңыз, май қосыңыз, араластырыңыз. Қабықты алып тастаймыз. Салқындату үшін қоямыз. Тортты құрастыру. Бұл барлық дәм. Торттың ең жоғарғы, алтын қабатын (тікелей мөлдір) өте жұқа пышақпен кесіп, оны жақын адамдарымызға жейміз немесе тамақтандырамыз. Біз торттың целлюлозасын алып тастаймыз, сонда қорап пайда болады (мас шие сияқты) Бұрыштарды бекіту үшін целлюлозаны кішкене текшелерге, үш саусақпен аздап кесеміз. Нәтижесінде мимоза үлпектері сияқты шарлар алынады. Біз қорапты ана- насов сиропымен сіңдіреміз. Кремді (біз 4 ас қасық қоямыз. л.) кілегеймен араластырамыз және ананасты кішкене бөліктерге қосамыз (алдын ала ағызып жібереміз). Қорапты алынған массамен толтырамыз. Аласа күмбез жасау үшін үстіңгі жағын шарлармен безендіреміз. Торттың бүйірлерін бір жаққа қойылған креммен жағып, қалған мимозалармен безендіреміз. Тоңазытқышқа кем дегенде бірнеше сағатқа қоямыз. Тоңазытқышта сақтау керек.