Балмұздақ қосылған торт
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Глазурь: 3 ақуыз, 150 гр. қант, лимон қышқылы, 100 гр. жаңғақтар.
Сипаттамасы Бисквитті қамыр: 200 гр. ұн, 200 гр. қант, 12 жұмыртқа, 200 гр. крахмал. Салмасы: 400 гр. жаңа мұздатылған жидектер (таңқурай, құлпынай және т.б.), 500 гр. кілегейлі балмұздақ. Біз бисквит пісіреміз. Дайын бисквитті керамикалық тірекке қойып, компотпен аздап себіңіз де, жидектермен жабыңыз, үстіне балмұздақтың қалың қабатын салыңыз (балмұздақ өте қатты болуы керек). Ақуыздарды шайқаңыз, бір тамшы қышқыл қосыңыз, біртіндеп қант қосып, қалың көбік күйіне келтіріңіз, тортты жауып, үстіне ұсақталған жаңғақ себіңіз. Біз тортты 4-5 минутқа ыстық пештің жоғарғы жағына қоямыз. Торт әрең қызарады, біз оны алып тастаймыз және үстелге қызмет етеміз. Ал жалынды жағу үшін аздап ром құйып, оны жағу керек.