"Көкнәр - 2" торты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 200 гр. көкнәр тұқымы, 8 жұмыртқа, 250 гр. қант. ұнтақтар, 50 гр. үгітілген орама, 50-250 гр. ұнтақталған жаңғақ, 1-3 ас қасық. л бал. Көкнәрді шайыңыз, жуыңыз және кірден тазалаңыз, қайнаған суға құйыңыз, сонда су көкнәрді 2 см жауып, шамамен 30 минут қайнатыңыз. араластыра отырып, баяу отта. Буланған, салқындатылған көкнәрді ет тартқыштан екі рет өткізіп жіберіңіз, дәмін татыңыз, тіл астындағы дәндер сезіле ме. Содан кейін көкнәр тұқымын еріген бал, ұнтақталған крекер және бор жаңғақтарын қосып, көкнәр тұқымына ағаш пестильмен сүртіңіз. Жұмыртқаны жуыңыз, сындырыңыз, будың үстінде тұрған ыдысқа құйыңыз және қант қосыңыз. Қолмен сыпырғышпен немесе араластырғышпен шайқаңыз, масса тостағанның бүйірлерінде қатып қалмай, үлпілдек, қалың масса пайда болуы үшін отты реттеңіз. Масса дайын болған кезде біз одан бір кремге 1 кесе аламыз, қалған массаға көкнәр тұқымын қосамыз, мұқият, бірақ мұқият, араластыра отырып, ванилин қосуға болады. Тортқа арналған пішінді маймен майлап, нан үгіндісіне себіңіз де, оған көкнәр массасын салыңыз. Алдымен пешті 5 минут пісіріңіз. Т=230 град кезінде. содан кейін 180 - 200 градусқа дейін төмендейді. ал пеш тағы 35 минут. Жіңішке сынықпен тексеріңіз. Салқындатылған тортты кесіп, қышқыл джеммен, сосын креммен майлаймыз. Крем: Жұмыртқа кружкасы, 1 литр кофе, 250 гр. май, бір стақан арақ.