Көкнәр тұқымынан жасалған мусс
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Көкнәр тұқымы-250 г, қант - 150, 1 лимон қабығы, мейіз -60, кілегей - 500, желатин - 25, жаңғақ - 60. Көкнәрді жақсылап жуыңыз және жұмсақ болғанша сүтте қайнатыңыз. Сүзіп алыңыз. Көкнәрді ет тартқыштан 2 рет өткізіңіз. Жаңғақтарды ұсақтап тураңыз. Қабықты лимоннан ұсақ үккішпен сүртіңіз. Мейізді ыстық сумен шайыңыз. Салқындатылған кремді шайқаңыз және еріген желатинді, көкнәр тұқымын, қабығын, жаңғақтарды, қант пен мейізді қосыңыз. Араластырыңыз, табаққа салыңыз, тоңазытқышқа 1,5-2 сағатқа қойыңыз. Жаңғақтармен безендіруге болады. Немесе шоколадты сироппен бірге беруге болады : 20 г какао мен 100 г қантты 100 г жанғыш сумен сұйылтып, қайнатыңыз. Ванилинді аздап жылы суда ерітіңіз (1:20) және сиропқа қосыңыз.