Классикалық кекс
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты60 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Ашытқыны қантпен жабыңыз. Жылы жерде тұруға рұқсат етіңіз. Сары майды ерітіп, сүтке, тұзға құйыңыз. Қоспа сәл суығанша күтіңіз, оған ашытқыны араластырыңыз, ұн қосыңыз, илеңіз. Қамырды бір сағатқа қалдыру үшін қалдырыңыз. Қамырға бадам кесектерін, қантталған жемістерді (қант шәрбатында қайнатылған лимон және апельсин қабығы), мейізді араластырыңыз. Тағы бір сағатқа қалдырыңыз. Пешті 200 градусқа дейін қыздырыңыз. Қамырдан ұзынша орама жасаңыз. 60 минут пісіріңіз. Ыстық кекстің үстіне еріген сары майды құйып, қант ұнтағын себіңіз. ұн - 500 г. сары май немесе маргарин (қамырда) - 125 г. қант - 80 г. ашытқы - 20 г. тұз - бадам - 50 г. мейіз - 100-125 г. қантталған жемістер - 100 г.