Үш батыр
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қажетті: 1 кг ұн, 3 ас қасық. сүт, 100 г ашытқы, 400 г май, 200 г қант, бір жұмыртқа, 200 г мейіз, ванилин, 1 шай қасық. тұз. Дайындау тәсілі. Ұнды кастрюльге салыңыз да, оны ыстық сүтпен қайнатыңыз. Сүтті біртіндеп құйыңыз, тегіс қамыр алынғанша үнемі араластырыңыз. Жылы қамырға сүтпен сұйылтылған ашытқыны, қантты, 6 жұмыртқаны, тұзды, майды қосыңыз. Қамырды қолыңыздан қалғанша илеңіз.Қамырды қолыңыздан қалғанша илеңіз. Оны келесі күнге дейін жылы жерде қалдырыңыз. Келесі күні қамыр көтерілген кезде оған мейіз бен ванилин салыңыз. Қамырды майланған қалыптарға жартысына дейін жайыңыз, сәл көтерілгенше қалдырыңыз, жұмыртқамен сүртіңіз және орташа температурада пісіріңіз.