Бавария
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қажетті: 1 кг ұн, 80 г ашытқы, 1/2 л жылы сүт, 100 г бадам, 200 г туралған лимон қабығы, 300 г мейіз, 20 г ром, 200 г май, 100 г қант, бір шөкім тұз. Дайындау тәсілі. Ұнды үстелге қойып, ортасына құдық жасаңыз, оған қант пен сүтпен сұйылтылған ашытқыны салыңыз. Қамырды жылы жерге 30 минутқа қойыңыз. Бадам, лимон қабығы, мейізді роммен араластырыңыз және бұл қоспаны шамамен 20 минутқа қалдырыңыз. Қамыр дайын болған кезде оған қанттың қалған бөлігін, еріген сары май мен тұзды қосып, қамыр илейміз. Оны жабыңыз және жақындау үшін тағы 40 минутқа қойыңыз. Сәйкес келетін қамырға мейіз мен ром қоспасын салыңыз, тағы да илеңіз және пісірме табақтарға салыңыз. Қамыр әлі де қолайлы болған кезде, оны жұмыртқаның сарысымен майлап, пеште 200 градус температурада 50-60 минут пісіріңіз. Сынақ кезінде жолақтарды немесе кез келген қарапайым сызбаларды алдын ала салуға болады. Дайын тортты еріген сары маймен майлап, қант себіңіз.