Қарлыған қосылған торт
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты40 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қамыр. 400 г ұнды, 1 шай қасық қопсытқышты және 100 г қант ұнтағын електен өткізіңіз. 150 г сары май, 1 жұмыртқа, 1 сарысын қосып жақсылап илеңіз. Қамырды пластикке орап, тоңазытқышқа 1 сағатқа қойыңыз. Қамырдың 2/3 бөлігін ұн себілген бетке жайып, торт пішінін (диаметрі 26 см) жайып, бүйірлерін пішіндеңіз. Толтыру. 4 ақуызды қатты көбікке шайқаңыз, оған 125 г қант, 100 г аршылған үгітілген бадам және бір лимонның қабығын қосыңыз. Алынған массаның жартысын тортқа салыңыз. Үстіне жуылған және тазартылған қарлыған (400 г) салыңыз. Жидектерді қалған массамен жоғарыдан майлаңыз. Қалған қамырдан торттың жоғарғы бөлігін тор тәрізді етіп жасаңыз. Тортты 40 минут пісіріңіз. алдын ала қатты қыздырылған пеште.