Сықырлаған торт
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы сары май - 50 г., қант - 100 г., жұмыртқа - 1 дана., қытырлақ - 200-250 г., ұн - 200 г., қопсытқыш - 7 г., шырын мен лимон қабығы - 1/2, пышақтың ұшында ұнтақталған даршын мен қалампыр, мармелад. Сары май, қант және жұмыртқаны көбіктенгенше шайқаңыз. Қоспаға майдалап туралған қытырлақтарды қосыңыз. Содан кейін ұнды қопсытқышпен, шырынмен, қабығымен, даршынмен және қалампырмен араластырамыз. Қамырды жақсылап илеңіз. Қамырдың 2/3 бөлігін бөліп, майланған және ұннан пісірілген торт пішініне жайып, үстіне мармелад жағамыз. Қалған қамырды флагеллаға жайып, олардан тор түрінде декорация жасаймыз. Содан кейін торт пештің қалыпты температурасында пісіріледі.