Сүзбе қамырынан жасалған қалташалар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы ұн - 250 г., қопсытқыш - 7 г., май - 200 г., сүзбе - 250 г., майлауға арналған жұмыртқа - 1 дана., мармелад, бір шымшым тұз. Сары май қопсытқышпен араластырылған ұнға ұсақталады. Тұз қосып, сығылған сүзбені қосып, қайнатылмаған қамырды тез илеңіз, содан кейін оны жіңішке жайып, төртбұрыштап тураңыз. Квадраттарды мармеладпен жайып, тіктөртбұрыштар немесе үшбұрыштар түрінде ораңыз. Жұмыртқамен майлаңыз және пісіруге қойыңыз.