Жаңғақ печеньесі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Ұнға маргаринді үккіштен өткізіп, бір стақан айранға сөндірілген сода қосыңыз. Қамыр илеңіз. Енді ұнтақты жасау керек. Ол үшін жаңғақтарды ұсақтап, оларға қант құйып, еріген сары май, ұн қосып, (қалауыңыз бойынша сүзбе қосуға болады) Қамырды 2 бөлікке бөлуіңіз керек. Біріншісін шеңбер етіп жайып, ұнтақ себіңіз, (ұнтақты қалың құймаңыз) екі есе көбейтіп, қайтадан себіңіз де, шұжықпен ораңыз. Алынған шұжықты кесектерге кесіңіз. Тесттің екінші бөлігімен де солай жасаңыз. Алынған печеньелерді пешке шамамен 20-30 минутқа қоямыз. Қамыр: - ұн - 4 стакан маргарин - 250 г айран - 1 стакан сода - 1\2 шай қасық. Ұнтақ: - жаңғақ - 1 стакан қант - 1 стакан май немесе маргарин - 100 г. ұн - 1 стакан сүзбе (міндетті емес) - 100 г.