Шербет қосылған бәліш
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Ашытқының үстіне жылы сүтті құйып, оны бұрап, аздап көтерілуіне мүмкіндік беріңіз. Сары майды жұмсартып, ұн мен ашытқыны қосып, қамыр илейміз, содан кейін оны 3 тең бөлікке бөліп, тоңазытқышқа 2-3 сағатқа қоямыз. Белгіленген уақыттан кейін қамырды тоңазытқыштан алыңыз және мүмкіндігінше тегіс етіп жайыңыз. Сорбетті ірі үккіште үккіштен өткізіп, оны қамыр қабатына молынан себіңіз. Шанышқымен шаншып, жұмыртқа жағып, пешке салыңыз. Қаласаңыз, толтыруға кез келген жаңғақ, мейіз, даршын қосуға болады - бұл ойға келгеннің бәрі. Сүт 1 стакан Ашытқы 1/4 таяқша май немесе маргарин 200 г. ұн 3 стакан тұз пышақтың ұшында шербет 0,7-1 кг.