Қышқыл қамыр
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер бидай ұны 1 кг, жылы су 1 1/2 кесе, жылы сүт 1 стакан, тұз 1 шай қасық, қант 1 ас қасық, жұмыртқа 2, сары май (кесек) 100 г, ашытқы 25-30 г.
Сипаттамасы Ұнның жартысын эмальданған табаға құйыңыз, бір жарым стакан суда сұйылтылған ашытқыны қосып, қамыр илеңіз. Табаны сүлгімен жапқаннан кейін қамырды жылы жерге қойыңыз. Кейде 1,5-2 сағаттан кейін қамыр көтеріледі, оған бір стақан сүтте сұйылтылған 2 жұмыртқа мен бір шай қасық тұз бен бір ас қасық қант қосылады. Қалған ұнды кастрюльге құйып, бәрін жақсылап араластырыңыз. Қамырды ұн себілген үстелге жайып, үстіне сары май шырынын (100 г) салып, қолыңызбен қамырға салыңыз. Содан кейін қамырды үстелге ұрып тастаңыз, ол сіздің қолыңызға жабыспағанша. Қамырды мейірімді ету үшін оған 100 емес, 200 г май қосылады. Ұрылған қамыр қайтадан кастрюльге салынып, ұн себіліп, көтерілуге қалдырылады. Шамамен 2 сағаттан кейін ол әрі қарайғы жұмысқа дайын болады. Содан кейін оны кесектерге бөліп, ұнмен себеді, 10-15 минут ішінде тексеріп береді.