Қатпарлы қамыр
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы ұн 400 г, сары май 400 г, су 1 стакан, тұз 1 шай қасық. Слайд жасау үшін үстелге ұнды електен өткізіңіз. Оның ортасында құдық түрінде құдық жасап, оған бір стақан мұздай су мен тұз құйыңыз. Суды ұнмен біріктіру үшін пышақты абайлап пайдаланыңыз, бұл ретте судың "Құдықтан" ағып кетпеуін қадағалаңыз. Содан кейін қолыңызбен қатты, бірақ кесектерсіз қамыр илеңіз. Қамырды сүлгімен жауып, тоңазытқышқа 1,5-2 сағатқа қойыңыз. Жұмсартылған сары майға ұзынша пішін беріңіз, содан кейін оны тоңазытқышта 1 сағатқа қалдырыңыз.Қамыр мен сары май қатқан кезде қамырды жайып, оны массамен бірдей пішінге келтіріңіз, бірақ екі есе көп. Қамырдың ортасына майды салып, оны конверт түрінде қысыңыз. Үстелге және қамырға аздап ұн себіңіз, қамырды тігісін төмен қаратып үстелге қойыңыз да, мүмкіндігінше жұқа етіп сүлгімен ұзына бойына жайыңыз. Қамырды үш есе көбейтіп, қайтадан жайыңыз. Қамырды қайтадан үш есе көбейтіп, тоңазытқышта бір сағатқа қалдырыңыз. Осыдан кейін қамыр әрі қарай тұтынуға дайын болады.