Ірімшік таяқшалары бар жаңа піскен қияр пюресі сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Тауық еті - 1,5 кг, жаңа піскен қияр (Орташа мөлшерде) - 800 г, май - 200 г, ұн - 10 г, жұмыртқа (сарысы) - 2 дана., кілегей - 400 г. , шпинат эссенциясы үшін: шпинат - 400 г., ірімшік таяқшалары үшін: май - 200 г, ұн - 200 г, су - 150 г, өткір үгітілген ірімшік - 50 г, жұмыртқа - 1 дана. Тауықты тамырсыз пісіруге қойыңыз. Жаңа піскен қиярды қабығынан аршып, жұқа тілімдерге бөліп, табаға салып, 5 г сары май, аздап сорпа қосып, қақпақпен жауып, жұмсақ болғанша қайнатыңыз. Бір қасық ұн мен бір қасық майды қиярдан сорпамен сұйылтып, қияр қосылған кастрюльге құйыңыз. Бірнеше рет қайнатыңыз, електен сүртіңіз, қияр дәндерін сорпаға салыңыз. Алынған пюрені буға салыңыз. Сорпа қайнатылған кезде оны картоп пюресі қосып, қайнатыңыз, сарысы қосылған кілегеймен дәмдеңіз, оған үлкен текшелерге кесілген қайнатылған тауық етін, қайнатылған қияр кесектерін, май бөлігін салыңыз. Сорпаны жасыл түске бояу үшін шпинат эссенциясымен дәмдеңіз. Эссенцияны дайындау. Шпинатты ет тартқыштан өткізіп, 250 г су құйып, жақсылап сығыңыз, қалған шпинат талшықтарына қайтадан 250 г су құйып, қайтадан сығыңыз. Және талшықтар толығымен ақ болғанша осылай жасаңыз. Алынған сұйықтықты отқа салыңыз да, ол жақсы жылығаннан кейін (Ол ұйып, сарғайып кететін сияқты) және жасыл түйіршіктер жоғарыдан қалқып шығады, оларды қасықпен абайлап алып тастаңыз және сорпаны қажетті жасыл түске бояңыз. Ірімшік таяқшаларын дайындау. Қатпарлы қамырды дайындаңыз. Қамырды 6 -шы рет жайып болған соң, оны үгітілген ірімшікке молынан себіңіз, әдеттегідей үш есе бүктеп, тоңазытқышқа 20 минутқа қойыңыз. Шығарыңыз, қалыңдығы жарты саусақ қабатын 7 -ші рет жайыңыз, ұрылған жұмыртқамен майлаңыз, қалған ірімшікке себіңіз. Содан кейін ыстық суға малынған ұзын пышақпен ені 3 см, ұзындығы 7 см жолақтарды кесіп, суық суға малынған параққа салып, жақсы қыздырылған пешке салыңыз. Пирогтар әдемі қызарған кезде және парақтан еркін шыққан кезде, оларды алып тастап, тегіс табаққа құдық түрінде бүктеп, қызмет етіңіз.