Тамырынан пирогтары бар жасыл сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Ет - 600 г, репа - 100 г, сәбіз - 150 г, ақжелкен - 50 г, пияз - 50 г, балдыркөк - 50 г, жасыл бұршақ - 60 г, консервіленген жасыл бұршақ - 60 г, гүлді қырыққабат - 500 г, тұшпара үшін: май - 50 г, жұмыртқа - 3 дана., ұн - 80 г, су - 150 г. Пирогтар үшін: ұн - 450 г, май (қамыр үшін) - 200 г, қаймақ - 200 г, тұз - 10 г, қырыққабат - 800 г, жұмыртқа - 4 дана., май (Тартылған ет үшін) - 100 г. Ет сорпасын пісіріңіз. Барлық тамырларды өте жұқа етіп тураңыз (сіріңке түрінде), қыздырылған майға алтын түске дейін қуырыңыз. Тамыр кесінділерін сорпаға салып, етпен бірге пісіріңіз. Сорпаны тамырларды аздап жауып тұратындай мөлшерде құйыңыз. Қақпақпен жабыңыз және барлық сорпа тамырларға сіңгенше бумен пісіріңіз. Бөлек, кішкене түйіршіктерге бөлшектелген гүлді қырыққабатты тұзды қайнаған суға қайнатыңыз. Консервіленген жасыл бұршақ пен жасыл бұршақты шырыннан сүзіп алыңыз. Тұшпараларды дайындау. Майды сумен, тұзбен қайнатыңыз, ұн қосыңыз, отқа араластырыңыз, сәл салқындатыңыз, жұмыртқаны бір -бірлеп сүртіңіз, дайын қамырды қасықтың ұшына алыңыз да, тұзды қайнаған суға батырыңыз. Бетіне қалқып шыққан дайын тұшпараларды сүзіп, ыдысқа салып, қуырылған тамырларды, бұршақтарды, жасыл бұршақтарды, гүлді қырыққабатты қосып, ыстық сүзілген сорпаны құйып, үстелге қызмет етіңіз. Бәліштерді дайындау. Ұнды сары маймен пышақпен турап, тұздалған қаймақ құйып, қамырды тез илеп, тоңазытқышқа салыңыз. Қырыққабатты ұсақтап турап, тұзды қайнаған суға құйып, пісіруге қойыңыз. Қырыққабат қайнаған кезде, қырыққабаттың ерекше иісі жоғалып кетуі үшін қақпақты 5 минутқа алыңыз. Қайнатыңыз, қақпақпен жабыңыз, жұмсақ болғанша, дуршлагқа тастаңыз, салқындатыңыз, зығыр пакетке салыңыз және жақсылап сығыңыз. Ыдысқа салыңыз, туралған жұмыртқаны қырыққабаттың үстіне қойыңыз, еріген сары майды құйыңыз және жақсылап илеңіз. Салқындатылған қамырды ұн себілген тақтаға жайып, жұқа қабатқа жайып, стақанмен шеңберлерді кесіп, шеңберлердің жартысына үйілген фаршты салып, қалған шеңберлермен жабыңыз, шеттерін қысыңыз. ірімшіктер, пирогтарды жайылған жұмыртқамен майлап, жақсы қыздырылған пешке салыңыз. Пирогтар қызарған және пісірілген кезде, оларды парақтан алып тастап, қызмет етіңіз.