Қышқыл қамырдан жасалған қуырылған пирогтары бар тұздық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Сиыр еті - 500 г, бұзау еті - 1 кг, жұмыртқа - 6 дана., сары май - 40 г, сәбіз, ақжелкен, пияз - әрқайсысы 50 г, ақжелкен - 5 г, тұздалған қияр - 600 г, қияр тұздығы - 200 г, ұн - 100 г., Қамыр үшін: ұн - 450 г, май - 50 г, жұмыртқа - 1 дана., су - 200 г, ашытқы - 1/4 таяқша, қант - 80 г, тұз - 10 ж. Тартылған ет үшін: жасыл пияз - 1 кг, жұмыртқа - 3 дана, май - 20 г, дәміне қарай тұз бен бұрыш, май (Пирогтарды қуыру үшін) - 1,5 кесе. Еттің сорпасын пісіруге қойыңыз. Тамырлар мен пиязды "кеспеге" кесіңіз, 20 г май мен 100 г ұнға қуырыңыз. Тұздалған қиярды қабығынан аршып, буындарға кесіңіз. Тамырларды, пиязды және қиярды сорпаға салыңыз. Төсшені сүйектен бөліп алыңыз, жуыңыз, толтырыңыз, ораңыз, жіптерге байлаңыз, сол сорпада пісіріңіз, жіптерді алыңыз, орамды жіңішке тілімдерге бөліңіз, сорпа ыдысына салыңыз және сорпаның үстіне құйыңыз. Төс етіне тартылған етті дайындау: 4 пісірілген жұмыртқаны ұсақтап тураңыз, туралған көк ақжелкенді қосыңыз, 5 г сары маймен, тұзбен, бұрышпен сүртіңіз, 2 шикі жұмыртқамен араластырыңыз. Пирожныйларға арналған қамырды дайындау. Ашытқыдан, судан, 150 г ұннан және 10 г қанттан қамыр дайындаңыз. Қамыр екі есе ұлғайған кезде, оған веселкамен араластыра отырып, еріген сары майды, тұзды және қантпен езілген жұмыртқаны салып, 300 г ұн қосып, қамырды кастрөлдің бүйірінен қалғанша шайқаңыз. Оны таза сүлгімен жабыңыз. Қамыр қолайлы болған кезде оны ұн себілген тақтаға жайып, жақсылап қағып, тағы біраз уақыт қалдырыңыз, содан кейін 2 бөлікке бөліңіз, әрқайсысын қызғылт қалың қабатқа жайыңыз. Қабаттардың біріне фаршты кесектерге салыңыз, екінші қабатпен жабыңыз және пирогтарды дөңгелек ойықпен кесіңіз, оларды 15-20 минут көтеріңіз. Майды кастрюльге ерітіп, пирогтарды сол жерге түсіріңіз, оларды алтын қоңыр қабық пайда болғанға дейін қуырыңыз. Бәліштерге арналған фаршты дайындау. Жасыл пиязды тазалаңыз, тамырларын кесіңіз, ағын сумен жақсылап шайыңыз, сүлгімен құрғатыңыз, майдалап тураңыз және табада майға қуырыңыз (Шырын булануы керек, ал пияз жасыл болып қалады). Туралған қайнатылған жұмыртқаны, тұзды, бұрышты қосып, араластырыңыз, салқындатыңыз және қамырға жайыңыз.