КУЛЕБЯКИГЕ АРНАЛҒАН ӨНІМДЕР:
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақытыминут 1 минут
Өнімдер Ашытқы қамыры - 600 г. Ұсақталған қырыққабат - 550 г Майлауға арналған жұмыртқа - 1 дана.
Сипаттамасы ҚАМЫРҒА АРНАЛҒАН ӨНІМДЕР: Ұн - 650 г. Қант - 50 г. Маргарин - 70 г. Жұмыртқа - 2 дана. Тұз - 10 г. Ашытқы - 25 г. Сүт - 170 г.Өнімдердің осы мөлшерінен 1 кг қамыр алынады. ФАРШҚА АРНАЛҒАН ӨНІМДЕР: Жаңа қырыққабат -1 кг 200 г. Маргарин-70 г. Пісірілген жұмыртқа - 2 дана. Өнімдердің осы мөлшерінен 1 кг тартылған ет алынады. Қамырды қалыңдығы 1 см және ені 20 см қабатқа жайыңыз. Қабаттың ортасына тартылған етті бүкіл ұзындығы бойынша салыңыз. Қамырдың шеттерін тартылған ет үстінен біріктіріп, қысыңыз. Қалыпталған кулебяканы тігісін төмен қаратып, майланған пісірме табаққа салады, сол қамырдан кесілген кесектермен безендіреді, оларды сарысымен жабыстырады және тексеруге қояды. Пісірер алдында жұмыртқамен май жағыңыз, ағаш таяқшамен 2-3 жерден тесіңіз. 230 Вт температурада пісіріңіз. ФАРШТЫ ДАЙЫНДАУ. Қырыққабатты кішкене текшелерге кесіңіз, қайнаған суға салыңыз, дейін жеткізіңіз. қайнатыңыз, 1-2 минут қайнатыңыз, елекке тастаңыз, жақсырақ сығыңыз, еріген маргаринмен табаға салыңыз, қуырыңыз. Қырыққабат салқындаған кезде тұз қосып, туралған жұмыртқаны қосыңыз.