Ашытылған, толтырылған баклажандар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Кесектерге кесілген пиязды күнбағыс майына ашық сары түске дейін қуырады. Туралған сәбіз, ақ тамырлар мен шөптер майға жарты дайын болғанға дейін бұқтырылады, пиязбен араластырылады, тұз қосылады (1 кг тартылған етке 40 г). Баклажандар толтырылады, балдыркөк сабағымен немесе жіппен байланады және 3 литрлік банкаға тығыз салынады, мойын дәкемен байланады. Ашыту басталғаннан кейін 3-ші күні күйдірілген және салқындатылған маймен құйылады, пластмасса қақпақпен жабылады және салқын жерге қойылады.
Сипаттамасы Әрбір баклажанда ұшынан 2-3 см артқа шегініп, ұзындығы бойынша көлденең кесу жасалады. Табаға салып, жарты дайын болғанға дейін 30-40 минут тұзды суда (1 литр суға 30 г) қайнатады. Артық сұйықтықты кетіру және салқындату үшін қысыммен тақтаға қойыңыз. Өнімдерді бір банкаға салу 3 л. баклажандар 2,3 кг сәбіз 0,5 кг ақжелкен тамыры 0,1 кг сарымсақ 5-8 түйір жасыл ақжелкен 20 г тұз (тартылған етке) 40 г байлауға арналған балдыркөк жапырағы 50 г қуыруға және бұқтыруға арналған күнбағыс майы 100 г банкаға құюға болады 100 г Осы рецепт бойынша дайындалған баклажандарды зарарсыздандыруға және қыста қалдыруға болады. Ол үшін баклажандарды сүт қышқылын ашыту үшін 5-8 күн ыстықта ұстайды. 5 немесе 8-ші күні 160 градусқа дейін қыздырылған және 70 градусқа дейін салқындатылған өсімдік құйылады. 1-2 см қабаты бар май, бір шелек жылы суға (40 градус) салып, 85 градус температурада 90 минут зарарсыздандырылады.