Тұздалған баклажандар - 2
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Ұзындығы бойынша көлденең қиманы жасаңыз және тұзды (1 литр суға 2 ас қасық тұз) суда 20 минут қайнатыңыз - жұмсақ болғанша, таза көлбеу тақтаға қойыңыз (суды ағызу үшін) және ауада салқындатыңыз. Қақпақпен жабыңыз, сүт қышқылын ашыту үшін 5 күн бойы жылы жерге (18-25 градус) қойыңыз, содан кейін салқын бөлмеге немесе тоңазытқышқа салыңыз. Қызмет көрсетер алдында баклажандар кесектерге кесіліп, күнбағыс майымен дәмделеді. 1 банкаға арналған бетбелгі 10 л: баклажан 10 кг лавр жапырағы 5 г сарымсақ 250 г пісіруге арналған тұз 100 г сарымсақтағы тұз 50 г тұзды ерітіндідегі тұз 150 г тұзды ерітіндідегі су 2 л Сарымсақты тілімдерге бөліп, ас үй тақтасында тұзбен сүртіңіз. Төменгі жағына лавр жапырағын және қалауыңыз бойынша балдыркөк жапырағын салыңыз, содан кейін баклажандарды салыңыз, бұған дейін бір шай қасық аздап сарымсақ пен тұзды салып, үстіне қайнатылған және салқындатылған тұзды ерітінді құйыңыз (1 литр суға 70 г тұз).