АЗДАП ТҰЗДАЛҒАН САРЫМСАҚ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Сарымсақ бастарын бөлек қалампырға бөліп, олардан құрғақ қабықты алып тастаңыз. Тұзды ерітінді дайындаңыз (1 литр жылы суға 80 г тұз). Үш литрлік ыдысқа тұздау үшін бірнеше қарақат жапырағын, шие, аскөк, желкек жапырағын салыңыз. Содан кейін мұнда 1 кг дайындалған сарымсақты салып, тұзды ерітінді құйыңыз, ол сарымсақты толығымен жабуы керек. Шарды екі қабатты дәкемен жауып, нейлон жіптерімен байлап, 15-22 С температурада қалдырыңыз, 4-5 күннен кейін аздап тұздалған сарымсақ тұтынуға дайын болады.