Армян рецепті бойынша қызанақ (қоңыр)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Тұздық: 1 литр суға 20 г тұз және 30 г қант. 3 кг қызанақ, 1-2 түйір ащы бұрыш, 1 бас сарымсақ, аздап ақжелкен, кинза, насыбайгүл, 5-6 лавр жапырағы. Қоңыр қызанақты жоғарыдан аздап кесіңіз, кесілген жерге бұрыш, майдалап туралған сарымсақ, шөптерді салыңыз. Содан кейін қызанақты кастрюльге жоғары қаратып салыңыз, тұзды ерітінді құйыңыз, қысым жасаңыз. Өнім 3-4 күннен кейін пайдалануға дайын болады.