Стерилизациясыз консервіленген қызанақтар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 3 литрлік банка үшін: жаңа піскен қызанақ - 1,6 кг, аскөк - 50 г, сарымсақ қалампыры - 15, капсикум қызыл ащы бұрыш - 3 дана., қарақат жапырақтары, балдыркөк - 15 дана., жасыл тәтті туралған бұрыш - 30 г, лавр жапырағы 2 дана. Қоңыр немесе сүтті қызанақ қажет. 2 - 3 литр банкаларда консервілеңіз. Көкөністерді жуыңыз. Берілген дәмдеуіштердің 1/3 бөлігін банкалардың түбіне салыңыз, содан кейін қызанақты банканың жартысына дейін салыңыз. Дәмдеуіштердің тағы үштен бір бөлігі үстіне қосылады, содан кейін қалған дәмдеуіштер салынған қызанақ. Толтырылған банкалар алдын ала сүзілген және салқындатылған 5 - 6% концентрациялы тұзды ерітіндімен құйылады (1 литр суға - 50 - 60 г тұз). Тұзды ерітіндімен толтырғаннан кейін, банкалар герметикалық түрде қайнатылған қақпақтармен жабылады және салқын жерге қойылады.