Тұздалған кәді
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 10 кг цуккини үшін 320 г аскөк, 60 г желкек тамыры, 2 түйір қызыл ащы бұрыш, 2 - 3 түйір сарымсақ. Құю құрамы: 1 литр суға - 10 кг асқабаққа 70 - 80 г тұз: аскөк - 200 г, эстрагон - 100 г, желкек - 60 - 80 г, шие мен қарақат жапырақтары - 200 г Тұздаудың бірінші әдісі цуккини 15 см -ден аспайды, диаметрі 4 - 5 см, тығыз целлюлозасы бар жаңа. Цуккиниді жуып, 2-ден 3 сағатқа дейін суық суға салып қойыңыз. Дайындалған контейнердің түбіне дәмдеуіштердің жартысын салыңыз, содан кейін цуккиниді мұқият салыңыз. Егер контейнер үлкен болса, онда дәмдеуіштердің бір бөлігі ортасына, ал қалғандары үстіне қойылады. Содан кейін цуккини тұзды ерітіндімен артық мөлшерде құйылады. Ағаш шеңберді үстіне қойып, қысым жасаңыз. Ыдыстарды таза шүберекпен жауып, сүт қышқылын ашыту басталғанға дейін бөлме температурасында ұстаңыз. Содан кейін температурасы 0 - 1 С болатын бөлмеге ауыстырыңыз. 10 - 15 күннен кейін тұзды ерітіндімен шетіне дейін толтырып, қақпақтармен мықтап жабыңыз. Екінші әдіс - Кішкене цуккиниді жуып, көптеген жерлерде ағаш инемен шаншып, шыңдарын целлюлозаға дейін кесіп, банкаларға біркелкі етіп, бір-біріне тығыз етіп салыңыз. Төменгі жағында, қатарлар арасында, үстіне ащы шөптерді салыңыз. Банкаларды үш -төрт минуттық экспозициямен тұзсыз қайнаған суға 2 - 4 рет құйыңыз, содан кейін ыстық тұздықпен жабыңыз, стерильді қақпақтармен жабыңыз.