Сәбіз, желкек және алма салаты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты12 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Жарты литрлік банка үшін: сәбіз - 170 г, алма - 200 г, желкек - 10 г, сірке суы 2 г.Сәбіз мен желкек жуылады, тазартылады, шайылады және ірі үккіште жоспарланады. Алмаларды (Қышқыл сорттарын) жуады, қабығын аршып, өзегін алып тастайды, сонымен қатар ірі үккіште сүргілейді. Дайындалған көкөністер мен алмаларды араластырады, банкаларға салып, ыстық тұзды ерітіндімен құяды (1 литрге 60 - 80 г тұз және 80 - 100 г қант және 10 г сірке суы). Осыдан кейін банктер қақпақтармен жабылады, баяу қайнаған суға жылытуға қойылады: жарты литр - 10 - 12 мин., литр - 13 - 15 мин. Содан кейін банкалар тығындалады және салқындатылады.