Қара шалғам салаты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер #####-LIST-###### < Кукуруза консервированная > Жүгері сүтті піскен кезде алынады. Тұтас құлақтарды қайнаған суға 2-3 минут қайнатады, содан кейін салқын ағынды суға 1-2 минут салқындатады. Пышақпен дәндер дәндерден мұқият бөлініп, салқын қайнаған сумен жуылады, судың ағып кетуіне жол беріледі. Банкалар дәндермен толтырылады (60%) және ыстық ыдысқа құйылады (40%), 0,5 л банкалар тығындалады және зарарсыздандырылады - 30 минут, 1 л банкалар - 40-50 минут және тез салқындатылады.
Сипаттамасы Бір банкаға 0,5 л - 320 г шалғам, 40 г қызыл болгар бұрышы немесе сәбіз, 15 г балдыркөк пен ақжелкен, 3-5 г сарымсақ, 7 г тұз, 4 г қант, 20 г 10% сірке суы. Шалғам үлкен саңылаулары бар үккіште, бұрыш жолақтарға, сәбіз үккіште кесіледі. 0,5 л банкаға 20 г сірке суы құйылады, шөптер мен 1 түйір сарымсақ қосылады. Осыдан кейін, шалғам, содан кейін ақшыл бұрыш жолақтары немесе қайнатылған сәбіз тәрелкелері салынады. Үстіне бір шай қасық тұз, 1/2 шай қасық қант салып, өнім деңгейіне дейін қайнаған суға құйып, 0,5 л банкаларды аздап қайнаған суға қыздыруға қояды - 8-10 минут, 1 литр - 12 минут. Қыздырғаннан кейін тығындалған банкалар бірнеше рет шайқалады және ыстық тұзды ерітіндіні шалғам жоңқаларымен жақсылап араластыру үшін үстелдің айналасына оралады. @@@@@-ТОҚТАТУ-@@@@@@ @@@@@- START-@@@@@ Консервіленген жүгері - 1 литр суға 1 ас қасық алыңыз. л тұздың жоғарғы жағымен, 3 шай қасық. қант, қайнатыңыз, 3-5 минут қайнатыңыз.