Таңқурай компоттары (бірнеше нұсқа)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер Екінші әдіс. Таңқурай эмальданған кастрюльге салынады, қант себіледі (1 кг жидекке 300 г), екі-үш ас қасық су немесе қант қосылады, баяу отқа қойылады, мезгіл -мезгіл шайқалады, 85 градусқа дейін қызады. және осы температурада 5 минут ұсталады. Қыздырғаннан кейін массаны банкаларға қақпақтың астына ең жоғарғы жағына дейін жайып, орап алады.
Сипаттамасы Бірінші әдіс. Піскен жидектер банкаларға ілгіштерге дейін толтырылады және ыстық сироппен құйылады (1 литр суға - 250-300 г қант), ыстық сумен (40-50 г) кастрюльге салынады, 80 г дейін қыздырылады және сақталады: жарты литрлік банкалар - 7-8, литр - 12-14 минут. Үшінші әдіс. Банкаларға салынған жидектер таңқурайдың немесе басқа жидектердің салқын шырынымен құйылады, салқын сумен пастеризаторға салынады, 80 вт температураға дейін жеткізіледі және сақталады: жарты литрлік банкалар - 7-8 мин " литр 12-14 мин. қайнаған суда - 3-4 минут. Содан кейін оларды орап, төңкеріп қояды. Төртінші әдіс. Банкаларға салынған жидектер 1 литр қызыл қарақат шырынынан және 500 г қанттан дайындалған қант шәрбатымен құйылады, ал 80с температурада қыздырылады: жарты литрлік банкалар - 7-8 минут. литрлік - 12-14 мин. Қайнаған суда - 3-4 минут. Бесінші әдіс. Таңқурайдан жасалған компотты басқа жидектермен - қарақат, қарлыған, құлпынай және жазғы сорттардың алмаларымен (тілімдерге кесілген) біріктіріп дайындауға болады. Барлығы 300-350 г қант пен 1 литр судан сироп құйылған банкаларға салынады, ал 80с температурада жарты литрлік банкалар - 10, литрлік банкалар - 15 минут қыздырылады.