Алма компоттары, бірнеше тәсілдер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Алмадан жасалған компоттарды тұтас, сондай-ақ жартысы мен тілімінен (қабығы бар және қабығы жоқ) дайындауға болады. Қараңғыланбауы үшін аршылған және туралған алмаларды қышқылдандырылған немесе аздап тұздалған суға батырады (1 литр суға 3 г лимон қышқылы, 1/2 ас қасық тұз). Банкаларға салмас бұрын алмаларды тұзды судан шығарады, жуады. Бірінші әдіс. Банкаларға салынған жұқа, жұмсақ целлюлозасы бар жазғы алмалар суық сироппен құйылады (1 литр суға, 200 г қантқа) және 6 - 8 сағатқа қалдырылады, содан кейін ол қосылады және 85 ° C температурада пастерленеді: литрлік банкалар - 5 минут, 2 литрлік банкалар - 20 минут, 3 литрлік банкалар - 30 минут немесе қайнаған суға сәйкесінше 3, 8 және 10 минут, содан кейін оларды орап, төңкеріп қояды. Екінші әдіс. Грушовка және Золотая китайка сорттарының орташа өлшемді алмалары (өзегі тот баспайтын болаттан жасалған түтік түріндегі арнайы құрылғымен немесе картопты тазалауға арналған пышақпен алынады) банкаларға салынады, құйылады және бірінші әдісте көрсетілгендей пастерленеді. Үшінші әдіс. Алма қара, қызыл және ақ қарақат, таңқурай, шие (қантпен және қантсыз) жидектерінен алынған шырынмен құйылады. 85° температурадаАлмадан пастерленген: литрлік банкалар - 15 минут, 2 литрлік банкалар - 20 минут, 3 литрлік банкалар - 25 - 30 минут. Төртінші әдіс. Тұтас немесе туралған күзгі және қысқы сорттардың пісірілген алмаларын банкаларға салып, қайнаған сироппен (1 литр суға 200 - 300 г қант) құйып, қақпақтармен жауып, 3 минут ұстайды. Содан кейін сироп ағызылады, оны қайнағанға дейін қыздырады және 3 минут ұстай отырып, жемістердің үстіне құяды... Екінші рет ағызылған сироп қайтадан қайнағанша қыздырылады және шырын шетінен төгілуі үшін банкаларға кезекпен құйылады. Содан кейін банкалар дереу стерильді қақпақтармен оралып, төңкеріліп қойылады. Алманың көп мөлшерін өңдеген кезде сиропты бір уақытта екі-үш ыдыста қайнатуға болады. Бесінші әдіс. Күзгі және қысқы сорттардың алмалары (өзегі бар немесе онсыз) банкаларға салынып, ыстық сироппен құйылады (1 литр суға 250 - 300 г қант), онда в - 8с температурада ұсталады, содан кейін оның жетіспейтін мөлшері қосылады және 85 ° температурадаС пастерленген: литр - 15 мин, 2 литр - 20 мин,.3 литр - 30 мин.