Цуккини мен асқабақты тұздау
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Тұздалған кәді мен сквош қиярдан кем емес дәмді және қоректік, сондай-ақ тиісті температуралық жағдайларда жақсы сақталады. Тұздалған цуккини мен асқабақты қыстың бірінші жартысында, ал екінші жартысында маринадталған қиярды тұтынған жөн. Тұздауды бөшкелерде де, шыны ыдыстарда да жасауға болады. Цуккини мен асқабақ піспеген, еті тығыз, терісі жұмсақ, тұқымы нашар дамыған болуы керек. Тұздау алдында оларды суық сумен жуады, көптеген жерлерде ағаш таяқшамен шаншып, диаметрі 1 - 2 сантиметр шеңбер жасау үшін үстіңгі целлюлозаға дейін кесіп, бір-біріне тығыз етіп тұрақты қатарларға салады. . Төменгі жағында қатарлар мен үстіңгі жағына ащы шөптер салынады: аскөк, желкек, ақжелкен мен балдыркөк, эстрагон, қарақат жапырақтары немесе шие. Дәмдеуіштерді қиярға қарағанда 1,5 - 2 есе көп қою керек. Үстіңгі түбі төселген цуккини немесе асқабақ салынған бөшкелерге салынып, тіл мен ойық тесігі арқылы тұзды ерітіндімен құйылады (Бір литр суға - 60 - 80 грамм тұз). Цуккини мен асқабақ қияр сияқты сақталады.