Консервіленген асқабақтар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Асқабақ - асқабақтың ерекше сорты, оның жиектері өрнектелген әдемі тәрелке пішіні бар. Піспеген асқабақтың жұмсақ қабығы, тығыз, қытырлақ еті және ұсақ тұқымдары болады. Консервілеуге ақ немесе сары түсті, жас, зақымдалмаған, диаметрі 7 сантиметрден аспайтын ұсақ немесе орташа мөлшердегі асқабақ жарамды. Асқабақтар келесідей дайындалады: жемістер мұқият жуылады, сабағы алынып тасталады, оны бір сантиметрден аспайтын етіп кеседі, содан кейін қайнаған суға 3 - 5 минутқа, ал бірден суық суға батырады. Ұсақ асқабақтарды банкаларға тұтас салады, үлкенін - бірдей тілімдерге немесе екіге бөледі. Дәмдеуіштер мен қоспалар қияр сияқты мөлшерде қосылады.