Маринадталған асқабақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер Әр 1 литрлік банкаға желкек жапырақтары - 1,8 г, аскөк - 50 г, балдыркөк жапырақтары мен ақжелкен - 3,75 г, ащы қызыл бұрыш - 0,2 г, лавр жапырағы - 1,5 дана, сарымсақ - 1,6 г, хош иісті бұрыш қосылады. - 3 дана, қара ащы - 5 дана.
Сипаттамасы Маринадтауға жарамды - ақ немесе сары түсті, зақымдалмаған, ұсақ немесе орташа мөлшердегі (диаметрі 7-8 сантиметрден аспайтын) жас асқабақ. Оларды дайындау мыналардан тұрады: жемістер мұқият жуылады, гүлдің қалған бөлігі мен сабағы алынып тасталады, оны бір сантиметрден аспайтын етіп кесіп тастайды, содан кейін қайнаған суға бес-жеті минут қайнатады, және олар тез салқындауы үшін дереу бір шелек салқын суға ауыстырылады. Ұсақ асқабақтарды банкаларға тұтас салады, ал үлкенірек жемістерді бірдей тілімдерге немесе жартыға кеседі. Асқабақты маринадтаудың одан әрі процесі (дәмдеуіштерді банкаларға салу, құю, пастерлеу) цуккини сияқты. Дайындалған асқабақты қайнаған суға 3-5 минут қайнатады, суықта салқындатады. Ыстық тұздықпен құйыңыз (1 литр банкаға - 400 г су, 20 г тұз, 20 г қант, 6 г 80% сірке суы) және 1 литр банкалар зарарсыздандырылады - 12 минут.