Ассорти көкөністерден жасалған
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер Маринад: 1 литр суға - 4 шай қасық тұз, 6 шай қасық қант, 3 лавр жапырағы, 7 дана қалампыр. 5 дана ащы және 5 дана хош иісті бұрыш, 1 ас қасық сірке суы (оны қайнаған ерітіндіге құйыңыз, содан кейін 5 минуттан артық емес қайнатыңыз). Банкаларды бөлме температурасында сақтауға болады.
Сипаттамасы Ассортимент үшін әр түрлі көкөністерді қолдануға болады сәбізді, шалқанды, шалғамды дөңгелектерге немесе жолақтарға кесіп, қайнаған суға 2-3 минут қайнатыңыз. Тәтті және ащы капсикумды шеңберлерге кесіңіз. Гүлді қырыққабатты гүл шоғырына бөліп алыңыз. Сарымсақты тазалаңыз (жақсырақ ірі). Пиязды 4 бөлікке кесіңіз. Асқабақ пен цуккиниді теріден тазалаңыз, шеңберлерге немесе тілімдерге кесіңіз. Қияр, ұсақ қызанақ және жұмақ алмасын дайындаңыз. (сіз, әрине, бұл көкөністердің барлығын емес, бар нәрсені ала аласыз.) Мұқият жуылған және зарарсыздандырылған банкаларға ыстық қызыл бұрыштың бір бөлігін, ақжелкеннің тамырын, балдыркөк, шөптерді салыңыз, көкөністерді қатарға қойып, ыстық тұздықпен жабыңыз. Бір литрлік банканы 10 минут, екі литрлік банканы 20 минут пастерлеңіз. үш литрлік - 30 ми- ноқат. Қақпақты ораңыз, аударыңыз және суытыңыз.