Пісірілген шаяндар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Тірі шаяндар - 25 дана, сарымсақ - 50 г, 1 сәбіз, 1 ақжелкен тамыры, пияз - 1 бас, дәмді - 2 г, сірке суы - 2 ас қасық, бұрыш - 5-8 бұршақ, 1 лавр жапырағы, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Шаянды құйрық қанатының ортаңғы табақшасы арқылы ішектерді алып тастау арқылы тазалаңыз. Кесілген көкөністерді тұз бен сірке суымен 20-30 минут қайнатыңыз және мұқият жуылған шаяндарды көкөніс сорпасына толығымен батырылатын етіп салыңыз да, кастрюльді қақпақпен жауып 30 минут қайнатыңыз.