Түсті қырыққабат "Деликатес"
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 2 кг гүлді қырыққабат, 1,2 кг қызанақ, 200 г өсімдік. май, 100 г қант, 60 г тұз, 80 г сарымсақ, 120 г 6% сірке суы, 200-300 г болгар бұрышы, 1-2 түйір ақжелкен.
Сипаттамасы Қырыққабатты гүл шоғырына бөліп, қайнаған суға 5 минуттан артық емес қайнатыңыз, суды төгіп тастаңыз, қырыққабатты салқындатыңыз. Тұздықты дайындаңыз: ұнтақталған қызанаққа сірке суын, май, тұз, қант, туралған бұрыш, сарымсақ және ақжелкен қосып, қайнатыңыз. Қайнатылған қырыққабаттың үстіне тұздық құйып, араластыра отырып, 30-35 минут қайнатыңыз, банкаларға салыңыз да, ораңыз.