Грузин маринадталған қырыққабат
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер 1 кг ақ қырыққабат, 200 г ас қызылшасы, 200 г балдыркөк, 100 г эстрагон көк, дәмді, насыбайгүл, жалбыз және аскөк, 7 түйір сарымсақ, бір шымшым қызыл ащы бұрыш, 3-5 түйір қара бұрыш. Толтырғыштың құрамы, 0,5 л су, 0,5 л шарап немесе ас сірке суы, 25- 30 г. тұз.
Сипаттамасы Қырыққабатты алдымен 8 бөлікке, содан кейін кішкене бөліктерге кесіңіз. Туралған қырыққабатты кастрюльге салыңыз, қайнаған суға құйыңыз және 2-3 минут қайнатыңыз. Қырыққабатты алып тастап, суық суға салқындатыңыз. Қызылшаны аршып, жұқа табақтарға кесіңіз. Қырыққабатты пісірумен бір мезгілде тазартылған және туралған балдыркөкті, сарымсақ түйірін, 1 шай қасық тұзды басқа кастрюльге салып, үстіне су құйып, қайнатыңыз. Шығарыңыз және салқындатыңыз. Дайындалған қыш немесе шыны ыдыстарға қырыққабат, қызылша, балдыркөк, сарымсақты қабаттарға салыңыз, дәмдеуіштерге себіңіз. Толтыруды дайындаңыз, суды қайнатыңыз, сірке суын құйыңыз, 2-3 минут қайнатыңыз. содан кейін салқындатыңыз және көкөністермен бірге ыдысқа құйыңыз. Пластикалық қақпақпен жабыңыз немесе пергамент қағазымен байлаңыз және жылы бөлмеде 2 күн қалдырыңыз, содан кейін суыққа жіберіңіз. Қызылшасыз қызмет етіңіз.