Балықтан жасалған желе
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер 500 г балық филесі, 1 сәбіз, 1 пияз. 4 түйір сарымсақ, 1 ақжелкен тамыры, 2 ас қасық. желатин қасықтары, лавр жапырағы, бұрыш бұршағы және дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Желатинді бір стақан суық суға құйып, ісінуге 1-1,5 сағатқа қалдырыңыз.Балық филесін кастрюльге салыңыз, 0,75 л суық су, бұрыш, ақжелкен тамыры, сәбіз, пияз, тұз қосып, баяу отта 30 минут қайнатыңыз. . Пісіру аяқталғанға дейін 5 минут бұрын лавр жапырағын салыңыз. Дайын балықты алып тастаңыз, ұсақтаңыз. Сорпаны сүзіп алыңыз, оған ұсақталған балықты салыңыз, баяу отта қайнатыңыз, суланған желатинді құйыңыз және араластыра отырып, толығымен ерігенше араластырыңыз. Содан кейін сәл салқындатып, туралған сарымсақты қосып, қолайлы ыдысқа немесе қалыптарға құйып, қатайту үшін салқын жерге қойыңыз. Желкек соусымен бірге қызмет етіңіз.