Мұхиттық құлақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Тазартылған ұсақ балықтар (капелин): 100 г және жылқы скумбриясы немесе поллок 75 г, картоп 100 г, ақжелкен тамыры 5 г, пияз 20 г, сәбіз 20 г, су 600 г, қызанақ 30 г, ақжелкен немесе аскөк 5 г, лавр жапырағы, тұз, дәміне қарай бұрыш.
Сипаттамасы Қайнаған тұзды суға туралған пияздың, сәбіздің және ақжелкеннің тамырының кішкене картоп түйнектерін салыңыз, баяу отта 15 минут қайнатыңыз. Содан кейін дайындалған ұсақ балықты салып, үлкен кесектерге кесіңіз. Балықты 15-20 минут қайнатыңыз. Пісірудің соңында лавр жапырағын, бұрыш бұршағын және жаңа піскен қызанақты салыңыз. Қызмет көрсету кезінде дайын құлаққа туралған шөптерді себіңіз.