Қаймақта пісірілген мөңке балықтар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Балық - 100 г, еріген сары май - 15 г, ұн - ас қасық, су - 100 г, пияз - 20 г, дәміне қарай ақжелкен, тұз, бұрыш.
Сипаттамасы Мөңке балығын тазалаңыз, жақсылап шайыңыз, әрқайсысын 2-3 бөлікке бөліңіз, тұз себіңіз, жатсын. Кәстрөлде бір қасық сары майды ерітіңіз, сосын бір қасық ұн құйыңыз, араластырыңыз" қайнаған сумен сұйылтыңыз, қайтадан жақсылап араластырыңыз, жаңа піскен кілегей құйыңыз, қайнатыңыз. Дайындалған балықты, туралған көк пиязды, тұзды, бұрышты, ақжелкенді салыңыз. Қақпақты жабыңыз және дайын болғанға дейін пісіріңіз.