Бірінші кезең
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 40-50 грамм ашытқы 200 мл, су 100 мл, 10% кілегей 1,2 литр сүт 1,1 кг ұн 3 жұмыртқа Өсімдік майы Май, маргарин тұзы, қант, сода
Сипаттамасы 200 мл, су мен 500 мл, сүтті бөлме температурасына дейін жылытыңыз. Ашытқыны суда ерітіп, сүт пен 500 грамм ұн қосыңыз. Үлкен кастрюльге жақсылап араластырыңыз (~ 5 литр). Сүлгімен жауып, жылы жерге 4-5 сағатқа қойыңыз. Әр сағат сайын оны төмендету үшін аздап араластырыңыз. Екінші қадам 3 сарысы, 1 шай қасық тұз, 3 шай қасық қант және 100 грамм май қосыңыз. Ол үшін 30-35 грамм сары май, маргарин және өсімдік майын алыңыз, сары май мен маргаринді ерітіп, оларды әлі сұйық күйге дейін суытыңыз. Жақсылап араластырып, ұнды (500-600 грамм) қосыңыз, сонда қамыр жеткілікті тұтқыр болады. Сүлгімен жауып, жылы жерге 3-4 сағатқа қойыңыз, әр сағат сайын төмендетіңіз. Үшінші кезең 700 мл суды қайнатыңыз және оны 30-35 градус Цельсийге дейін суытыңыз. Қамырды бір қасық сода себіңіз. Қамыр тегіс болғанша ағаш қасықпен араластыра отырып, бір уақытта бір кеседен сүт қосыңыз. Қамырды көтеруге рұқсат етіңіз және оны төмендетіңіз. 3 шайқалған ақуызды қосыңыз, қамырды қайтадан көтеріңіз, төмендетіңіз, 100 мл, жылы 10% кілегей мен пешті қосыңыз. Соңғы қадам - пісіру Қалың шойын табаға тұз себіңіз, қыздырыңыз, тұзбен сүртіңіз және тұзды құйыңыз. Әрбір құймақ үшін қайталаңыз: табаның ортасына бір шай қасық өсімдік майын құйыңыз, табаны айналдыра отырып, оның бүкіл бетіне таралуына мүмкіндік беріңіз. Шамамен 4 ас қасық қамырды шетіне жақын табаға құйып, жайылуына мүмкіндік беріңіз. Тендерге дейін қуырыңыз, содан кейін бұраңыз және тағы біраз қуырыңыз. Әрбір құймақты маймен майлаңыз.