Бадам торт
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты

Өнімдер 1 кг ұн, 500 г сүт, 50 г ашытқы, 5 жұмыртқа, 200 г қант, 300 г сары май, 200 г аршылған бадам, 1 лимон, 1 кесе мейіз, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Сүтті қайнатыңыз, оны жаңа сүттің температурасына дейін салқындатыңыз. Сүттің кішкене бөлігінде ашытқыны бір ас қасық қант қосып сұйылтыңыз. Сүтке ұн қосып, көбіктенген ашытқыны қосып, жақсылап араластырып, сүлгімен жауып, ашыту үшін жылы жерге қойыңыз. Қамыр көтерілгенде, қалған қантпен шайқалған жұмыртқаның сарысын, еріген тұздалған майды, үгітілген лимон қабығын, туралған бадамның бір бөлігін, мейіз мен тұзды қосыңыз. Мұқият араластырыңыз. Қалған жұмыртқаның ағын қалың көбікке ұрып, қамырға қосыңыз, ақырын араластырыңыз (жоғарыдан төменге қарай). Қамырды маймен майланған, ұн себілген қалыпқа салып, жақындай беріңіз, торттың бетін сарысымен майлаңыз, қалған бадам жаңғақтарына себіңіз. 180 градус температурада жұмсақ болғанша пісіріңіз. Қалып қамырмен жартылай толтырылады, қамырды қалыптың биіктігінің 3/4 бөлігіне дейін көтеруге рұқсат етіледі, содан кейін майланған және пісірілген.