Дәстүрлі орыс куличі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қамырды маймен майланған және аздап ұн себілген торт пішіндеріне жайыңыз. Қамырды қалыптың шетіне, торттың жоғарғы жағына көтеріңіз, сарысымен майлаңыз, ұсақталған жаңғақ себіңіз. Пешке салыңыз және 180- 200С температурада пісіріңіз. Дайын пирожныйларды қалыптан шығармай, суығанша қалдырыңыз. Сүтті қайнатыңыз және жаңа сүттің температурасына дейін салқындатыңыз. Ашытқыны 1 ас қасық қосып, 1/3 кесе сүтте ерітіңіз. қасық қант. Ұнды електен өткізіп, сүтке құйып, көтерілген ашытқыны құйып, жақсылап араластырып, таза сүлгімен жауып, жылы жерге қойыңыз. Қамыр көтерілгенде қанттың жартысымен шайқалған 5 сарысын қосып, жылы еріген сары майды құйып, лимон қабығын, жаңғақтардың бір бөлігін, мейізді, дәміне қарай тұзды қосыңыз.Соңында қантпен шайқалған белки тұрақты көбікке қосыңыз. Қамырды жақсылап илеңіз, жоғарыдан төмен қарай араластырыңыз. Қажет болса, ұнды қосыңыз, бірақ ақуыздарды енгізгенге дейін.