Тары құймақтары - 2
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы тары жармасы 2 кесе, бидай ұны 2 кесе, сүт 6 кесе, жұмыртқа 5, ашытқы 25 г, сары май 200 г, қант, дәміне қарай тұз. Кәстрөлге 2 кесе жылы сүтті құйып, ондағы ашытқыны сұйылтыңыз. Содан кейін барлық ұнды қосып, қамыр илеңіз. Кәстрөлді сүлгімен жауып, қамырды жылы жерге 1-1,5 сағатқа қойыңыз, егер ол қолайлы болса, тары сұрыптап, шайып, 4 стакан сүт құйып, ботқаны пісіріңіз. Ботқаны бөлме температурасына дейін суытып, оған жұмыртқаның сарысын қосып, тұз бен қантпен езіп, жақсылап араластырыңыз. Ботқаны қамырмен біріктіріп, қамырды екінші рет жақындатуға мүмкіндік беріңіз. Содан кейін қамырға шайқалған жұмыртқаның ағын қосыңыз, ақырын араластырыңыз. 15-20 минуттан кейін құймақ пісіріңіз.