Арық құймақтар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы қарақұмық ұны 4 кесе, сүт 4 1/2 кесе, ашытқы 20 -25 г, дәміне қарай тұз. Эмальданған кастрюльге 1/2 кесе жылы сүтті құйып, ондағы ашытқыны сұйылтыңыз. Тағы 1 1/2 кесе сүт қосыңыз. Біртіндеп, үздіксіз араластыра отырып, сүт қосылған кастрюльге 2 кесе ұн қосыңыз. Қамырды түйіршіктер болмайтындай етіп жақсылап араластырыңыз. Табаны сүлгімен жабыңыз, жылы жерге қойыңыз (орталық жылыту батареясына). Қамыр қолайлы болған кезде, яғни. көлемі 2-3 есе артады, оған ұнның, сүттің, тұздың қалған бөлігін қосып, жақсылап араластырып, қайтадан жылы жерге қойыңыз. Қамыр қайтадан пайда болғаннан кейін, сіз құймақ пісіруді бастауға болады. Бұл жағдайда қамырды құлап кетпес үшін оны кастрюльден өте мұқият алу керек. Құймақтардың толықтығы мен ұсақтылығы осыған байланысты. Мұнда және одан әрі құймақ қамырының құрамына табаны майлауға арналған май кірмейді. Әдетте, қамырды табаға құймас бұрын, оны бір шай қасық өсімдік майымен майлайды.