Боярлық құймақтар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер қарақұмық ұны 3 кесе, бидай ұны 2 кесе, сүт 4 кесе, қою қаймақ 1 стакан, қаймақ 1 стакан, май 100 г, жұмыртқа 5, ашытқы 30 г, қант 1 ас қасық, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы 2 кесе сүтті қайнатыңыз, оны бу температурасына дейін салқындатыңыз, жарты кесеге құйыңыз және ондағы ашытқыны араластырыңыз. Сүт пен ашытқыны эмальданған табаға құйып, қарақұмық ұнына қамыр илеңіз. Қамыр қолайлы болған кезде (1,5-2 сағаттан кейін) оған сүттің қалған бөлігін құйыңыз, қаймақ, май, тұз және қантпен езілген жұмыртқаның сарысын, бидай ұнын қосыңыз. Барлығын жақсылап илеп, қайтадан көтерілуге қалдырыңыз. Қамыр қайтадан қолайлы болған кезде, кілегей мен жұмыртқаның ағын бөлек шайқаңыз, белки кілегейге, ал науаны қамырға құйыңыз. Қамырды шпательмен жоғарыдан төмен қарай ақырын араластырыңыз. Қамырды 15-20 минутқа қалдырыңыз және құймақтарды әдеттегідей пісіріңіз.