Орыс қамырынан жасалған торт
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 12 кесе ұн, жарты кесе ерітілген сары май, екі жұмыртқа, төрттен үш кесе қант, бір стақан сүт, 50 г ашытқы, екі кесе сұйық шай, төрттен үш кесе аршылған мейіз, тұз.
Сипаттамасы Бір күн бұрын кешкі сағат сегізде ашытқының үстіне жарты стакан жылы су құйыңыз, ашытқы көтерілсін. Жарты стакан ұнды жарты стакан қайнаған сүтке қайнатыңыз, жақсылап араластырыңыз. Егер ол жақсы қайнатылмаған болса, онда үнемі араластыра отырып, аздап қыздырыңыз. Ашытқы қолайлы болған кезде оны қамырмен араластырыңыз, салқындатылған қайнатылған сүтті, екі шай қасық тұзды және екі жұмыртқаны қосыңыз (олардан майлау үшін аздап қалдырыңыз), қалың қамыр жасау үшін ұн қосыңыз, тегіс болғанша араластырыңыз және таңертеңге дейін жылы жерге қойыңыз. , жақсылап жабыңыз. Таңертеңгі сағат алтыдан жетіге дейін қамырға жарты стакан қыздырылған, бірақ ыстық емес майды құйып, төрттен үш кесе қантпен араластырылған екі стакан әлсіз жылы шайды біртіндеп құйыңыз. Қалған ұнның барлығын дерлік үздіксіз араластыра отырып қосыңыз. Қамырды үстелге немесе тақтаға төгіп тастаңыз және көпіршіктер пайда болғанша оны жақсылап шайқаңыз. Осыдан кейін қамырды алдын ала жуылған және ішіне май жағылған ыдысқа салып, ыдыстарды жылы нәрсемен жауып, қамырды қолайлы етіп қалдырыңыз. Бір сағаттан кейін қамырды тақтаға салыңыз, оған мейіз араластырыңыз, тағы да шайқаңыз, бірақ абайлап, сол ыдыста тағы жарты сағат тұрыңыз. Енді қамырды май жағылған бір немесе екі қалыпқа жайып, қамырды көтеріп, торттың жоғарғы жағын жұмыртқамен майлап, пешке қоюға болады.