Ресейлік Пасха торты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 12 кесе ұн, үш кесе жаңа сүт, 50 г ашытқы, екі кесе қант, жеті жұмыртқа, жарты кесе май, бір жарым кесе мейіз, бір шай қасық тұз, хош иісті дәмдеуіштер.
Сипаттамасы Қамырды үш кесе сүтке, алты кесе ұнға және ашытқыға сұйылтыңыз. Оны жылы жерге қойыңыз. Бес сарысын екі стакан қантпен, бір шай қасық тұзбен және хош иісті дәмдеуіштермен (бір ваниль таяқшасы, он кардамон жаңғағы немесе екі тамшы раушан майы) сүртіңіз. Қамыр қолайлы болған кезде, оған үгітілген сарысын салып, оған тағы екі жұмыртқаны ұрып, жарты стакан аздап қыздырылған еріген сары майды құйып, алты кесе ұн құйыңыз, бірақ қамыр тым қалың болмас үшін. Қамырды үстелге жақсылап ұрып, оған бір жарым кесе мейіз құйып, қамырды таңертеңге дейін көтеріңіз. Таңертең тағы ұрып, жатуға рұқсат етіңіз. Содан кейін дайындалған қамырдың жартысын қалыпқа салыңыз, оны қалыптың биіктігінің төрттен үшіне дейін көтеріп, пешке салыңыз. Қамырдың осы мөлшерінен екі торт шығады.