Шафран қосылған торт
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 8 стакан (шамамен 1,5 кг) бидай ұны, 100 г жаңа ашытқы, 1/2 стакан жылы сүтте сұйылтылған, 1/2 стакан су, 1 стакан қант, 1 стакан мейіз, 2 г шафран, бұрын 1/2 стаканға малынған. суық су немесе ром, 16 сарысы, 2,5 кесе еріген сары май, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Сарысын суға бөліп, оларды шайқаңыз, ашытқыны құйыңыз, 5 кесе ұн қосыңыз, көтерілгенше қалдырыңыз. Содан кейін қамырды жақсылап ұрып, тұзды және барлығын қосыңыз. Қамырды мүмкіндігінше жақсылап илеңіз, сонда ол қалың болады және қайтадан көтеріледі. Қамырды қалыптарға жайыңыз, жайғастырыңыз. Қамыр көтерілген соң жұмыртқамен майлап, ыстық пешке салыңыз. Дайын тортты майдалап туралған бадаммен, ірі ұнтақталған қантпен, нан үгіндісімен және майдалап туралған еленген даршынмен себіңіз.